Skip to main content

Porsche Club Sverige Racing driver den skandinaviska serien Porsche Sports Cup Scandinavia, tävlingsserien där alla Porsche modeller kan deltaga. Syftet med serien är att vara ingången till att tävla med sin Porsche. Man kan börja med en standard Porsche och om man så vill, utvecklas i serien för att sedan kanske gå vidare till andra högre serier. Några i klubben har gått vidare ända till Carrera Cup. Till låg kostnad erbjuds en tävlingsserie som håller hög kvalitet och säkerhet och som ger möjlighet till utvecklande träning och tävlingsmoment.

Deltagande bil måste uppfylla grundsäkerhetskraven med godkänd bur, 4-punktsbälte, huvudströmbrytare och SBF vagnbok. Föraren måste vara medlem i PCS Racing, ha tävlingslicens för bana samt vara anmäld till serien.

Förutom deltagande i Porsche Sports Cup Scandinavia som tävlande finns möjlighet att som medlem i PCS Racing träna på bana s.k. öppen tidsträning.

Personuppgifter och hantering.
Vi behöver personuppgifterna till vårt medlemsregister så att vi kan kontakta dig kring föreningens verksamhet. Vi använder också uppgifterna för att rapportera till Svenska Bilsportsförbundet.

Vi spar uppgifterna så länge du är medlem och därefter så länge vi är rapporteringsskyldiga för t ex stöd. Vi kan komma att dela dina uppgifter med riksförbund, försäkringsbolag och anslagsgivande myndigheter.

Genom att välja och betala medlemsavgift godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt ovan. Om du inte godkänner att vi hanterar dina personuppgifter kan du inte vara medlem i föreningen.

Medlemsansökan - Medlemsavgift PCSR

Önskar du bli medlem fyller du i en ansökan och betalar medlemsavgift 700 kr/år online via nedanstående länk.

Du får då också en app med digitalt medlemskort i din telefon.

Cardskipper - Registrering

 

Utlandsbetalning kan göras till:

Handelsbanken Örebro

Clearingnummer: 6580

Swift/BIC: HANDSESS

Kontonummer: 117 528 978

IBAN: SE95 6000 0000 0001 1752 8978

 

Anmälningsavgift serie 2024: 

600 kr och då ingår pikétröja "Driver 2024".

 

Startavgift tävling 2024: 

3.000 kr endagars aktivitet

4.900 kr två dagars aktivitet

Sen anmälan +300 kr

 

Körning Öppen Tidsträning

1.600 alt. 1.900 kr per dag beroende på körtid. Se inbjudan för mer information.

 

Porsche Sports Cup Scandinavia är uppdelad i flera klasser (se Klasser). Tävlingarna körs i separata heat för klasser som kör på Michelin Pilot Sport Cup R-däck respektive Michelin Slicks.

Porsche Sports Cup finns i flera europeiska länder.